در یک نگاه کلی کاسه نمد ها قطعاتی هستند که با هدف درزگیری و آب بندی در صنایع خودرو و ماشین سازی مورد استفاده قرار می گیرند. از جمله مهم ترین کاربرد های این قطعات که در بین دو قطعه قرار می گیرند، می توان به درزبندی شفت های دوار و پوسته های حاوی سیالات اشاره کرد؛ یعنی در واقع باعث پیشگیری از بیرون ریزی و نشت روغن ها و سایر سیالات می شوند. این قطعات دارای یک واشر کاسه ای فلزی، یک نمد فشرده و سه قطعه فنر هستند.
گسیختگی کاسه نمد ها باعث نشت روغن و سیالات از کمک فنر می شود. برای دانستن زمان تعویض کاسه نمد ها باید به نشتی روغن و سیالات از کمک فنر توجه کنیم. پیستون کمک فنر در یک تیوپ فلزی حرکت می کند.
در این تیوپ یک سیال هیدرولیکی که معمولا روغن است، قرار دارد. اطراف حرکت میله به داخل و خارج محفظه به وسیله ی یک کاسه ی نمد کاملاً درز بندی و آب بندی می شود؛ بنابراین سیال تحت فشار، امکان خروج از تیوپ را ندارد.
کاسه نمد ها را می توان بر اساس جنس، نوع سیالی که با آن در تماس هستند، کاربرد و سایر معیار ها تقسیم بندی کرد.
از جمله ی کاسه نمد ها می توان به کاسه نمد های فرمان، کاسه نمد های فانوسی، کاسه نمد های کمپرسور، کاسه نمد های چرمی، کاسه نمد های پلوس و غیره اشاره کرد که در ادامه به بررسی کاسه نمد های پلوس می پردازیم. کاسه نمد پلوس مربوط به گیربکس و شفت می باشد.
از جمله مهم ترین کاربرد های این قطعه درزگیری گیربکس در بخش اتصال به پلوس است. هدف اصلی کاسه نمد پلوس جلوگیری از ورود خاک و هوا به درون گیربکس و همچنین جلوگیری از خروج روغن از داخل به بیرون است.
از دیگر ویژگی های کاسه نمد های پلوس می توان به مقاومت در برابر ازن، مقاومت در برابر روغن، مقاومت در برابر اسید و مواد شیمیایی، مقاومت در برابر سایش و غیره اشاره کرد.